Boeken, School en Vrije tijd Trends

Voortaan kinderboeken bij McDonald’s

Voortaan kinderboeken bij McDonald’s 24 januari 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

kinderboeken bij McDonald's

Halen jullie wel eens een Happy Meal? Voortaan krijg je er niet zomaar een speeltje bij, maar kun je ook kiezen voor een kinderboek als cadeautje. Zo wil de fastfoodketen lezen stimuleren bij kinderen en ouders.

Kinderboeken bij McDonald’s

Er verschijnen in totaal twaalf verschillende kinderboeken bij Happy Meals. Elke maand twee nieuwe exemplaren. De boekjes zijn speciaal voor McDonald’s geschreven door kinderboekenschrijfster Cressida Cowell. Zij is bekend van de boekenserie ‘Hoe tem je een draak’. De nieuwe McDonald’s-reeks gaat over twee tweelingen die samen met hun ouders terechtkomen in de tijd van de dinosauriërs, zo schrijft NU.nl. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de Nationale Voorleesdagen.

kinderboeken bij McDonald's

Stichting Lezen & Schrijven

De Stichting Lezen & Schrijven reageert enthousiast op de actie met kinderboeken bij McDonald’s. “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen”, aldus directeur Geke van Velzen van de stichting.

Meer lezen over boeken en (voor)lezen? Ben je al bekend met deze Disney boeken voor kinderen met dyslexie?

2013

Het is niet de eerste keer dat de fastfoodketen probeert (voor)lezen te stimuleren. In 2013 introduceerde McDonald’s gratis digitale, interactieve kinderboeken bij iedere Happy Meal. Deze kinderboeken bij McDonald’s werden toen in 38 Europese landen geïntroduceerd. Deze keer gaat het dus om fysieke kinderboeken die je bij de Happy Meal krijgt!

Ook leuk: Geef een boek cadeau!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.