Games en Elektronica Reviews

Vrolijke taxigame Taxi Chaos | Review

Vrolijke taxigame Taxi Chaos | Review 26 maart 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Taxi Chaos

In de nieuwe game Taxi Chaos race je door de straten van New Yellow City. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk klanten oppikt en zo snel mogelijk op hun gewenste locatie brengt. Het spel is al digitaal beschikbaar en komt 22 april fysiek uit op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Wij mochten het spelen en vandaag lees je onze review!

Taxi Chaos

Taxi Chaos is een moderne versie van de klassieke taxigames die we kennen van vroeger. Het spel is van het Nederlandse Team6 Game Studios. Als speler verdien je geld door klanten met succes op te halen en af te zetten op de bestemming van hun keuze. Dit alles gebeurt in de straten van New Yellow City. Je raadt denk ik wel aan de hand van de naam op welke echte stad deze fictieve stad lijkt 😉 Het is belangrijk om zo snel mogelijk te zijn. Houd je daarbij vooral niet aan de verkeersregels. Sterker nog, riskant rijgedrag wordt zelfs beloond. Ook kun je sprongen maken met je auto.

Taxi Chaos

Dit alles kan op verschillende manieren gebeuren. Zo is er een arcademodus waarin je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk klanten moet helpen. Hoe meer klanten je helpt, hoe meer punten. Spelers kunnen proberen een zo hoog mogelijke high score neer te zetten. Heb je liever wat meer de tijd? Er is ook een zogenoemde free roam modus. Daarmee kun je op je gemak de stad verkennen en de beste plekken onthouden. Het is namelijk van belang dat je de stad leert kennen en ook zeker alle shortcuts! Hoe meer punten je scoort, hoe meer auto’s je ontgrendelt. Je kunt overigens met twee karakters spelen. Een vrolijke en een mannelijke. Ben je echt helemaal thuis in de stad en weet je wat je te doen staat? Dan kun je nog aan de slag met de pro-modus.

Taxi Chaos

Wat vond ik van het spel?

Allereerst was ik erg gecharmeerd van de graphics en de stijl van de game. Het ziet er allemaal gelikt uit. Ook het principe van zo snel mogelijk zoveel mogelijk klanten op weg brengen, vind ik leuk. Helaas is het maar 90 seconden die je hebt om jouw high score neer te zetten. Ik had het leuk gevonden als er meer tijdslimieten waren waar je zelf uit kunt kiezen. Omdat het continu 90 seconden is, kan het spel snel repetitief worden. Je moet wel echt fanatiek proberen de high score steeds te verbeteren om het spannend te houden. De free roam modus vind ik persoonlijk leuker. Ik vind het een leuke uitdaging om de stad uit je hoofd te leren en de snelste routes erbij. Overigens was een kaartje in beeld daarbij geen overbodige luxe geweest. Wel staat er een pijl in beeld van welke kant je op moet.

Ik las in andere reviews dat spelers geregeld last hadden van bugs. Ik heb daar persoonlijk maar één keer last van gehad. Mijn taxi maakte een coole sprong en bij terugkomst op de grond zat mijn taxi vast in de het asfalt. Oops. Verder heb ik weinig rare dingen gemerkt. Al met al vind ik het een leuk en charmant spel, waar wat mij betreft zeker potentie in zit. Is het spel al helemaal af en compleet? Nee, dat niet. Maar is er een goede basis om op voort te bouwen? Absoluut! Ik hoop dat de makers van het spel Taxi Chaos blijven ontwikkelen en aan de game blijven werken.

Taxi Chaos

De onverwachte extra recensent; de 6-jarige

Tot zover wat ik van het spel vond. Ik wil jullie niet de mening van mijn 6-jarige zoontje onthouden. Spencer is meestal druk met Paw Patrol of één van zijn vele LEGO-spellen. Maar toen hij mij druk in de weer zag met Taxi Chaos, wekte het spel zijn interesse. Ik heb hem uitgelegd wat de bedoeling was en daar ging de kleine man. Hij vindt het spel helemaal het einde. Springen met een taxi, overal tegenaan botsen, vrolijke kleuren; hij vindt het allemaal schitterend. Ik heb geen kritisch geluid van hem gehoord. In zijn fantasie beleven de klanten hele avonturen en de taxi beleeft van alles. Zo zie je maar weer; wij volwassenen kunnen kritisch zijn en hoge verwachtingen hebben, maar kinderen beleven in hun wereld alles heel anders.

Taxi Chaos

Taxi Chaos is nu digitaal beschikbaar. De game komt op 22 april fysiek uit voor PlayStation 4 voor 29,99 en voor Nintendo Switch voor € 34,99.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.