Informatief & Tips

Waar kun je speelgoed doneren?

Waar kun je speelgoed doneren? 22 februari 20192 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 36 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (5) en Jasmijn (3).

Waar kun je speelgoed doneren?

Waar kun je speelgoed doneren? Het is een vraag die me geregeld bezig houdt. Onze kinderen hebben (te) veel speelgoed en we proberen dan ook zo nu en dan een flinke schoonmaak te houden. Maar ja, waar moet dat speelgoed dan naar toe? Ik maakte een overzichtje voor jullie!

Waar kun je speelgoed doneren?

Speelgoedbank

Helaas zit er niet in elke plaats een speelgoedbank, maar er zit er vast eentje in jouw regio! Het idee van een speelgoedbank is simpel: mensen doneren er speelgoed en dit speelgoed wordt vervolgens gesorteerd en weer weggeven aan gezinnen die het niet breed hebben. Er zijn speelgoedbanken die alleen voor Sinterklaas inzamelen en het dan weggeven, maar er zijn ook speelgoedbanken die bijvoorbeeld met verjaardagen doneren. Vaak werken deze banken samen met de Voedselbank.

Waar kun je speelgoed doneren?

Het Vergeten Kind

Dit is een goed doel waar veel van jullie waarschijnlijk wel mee bekend zijn. Het Vergeten Kind is een stichting die zich inzet voor kinderen die ‘vergeten’ zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan kinderen die niet meer thuis wonen wegens allerlei problemen. Of kinderen die nog wel thuis wonen, maar dagelijks geconfronteerd worden met allerlei ernstige problemen van hun ouders, zoals (alcohol)verslaving. Op hun site geven ze enkele tips met antwoord op de vraag ‘Waar kan ik speelgoed doneren?’

Kinderafdeling ziekenhuis

Dit ligt misschien niet voor de hand, maar bel het ziekenhuis in jouw stad of dorp! Veel ziekenhuizen zijn hartstikke blij als er mooi speelgoed wordt gedoneerd.

Waar kun je speelgoed doneren?

Crèche / peuterspeelzaal / basisschool / gastouder

Wellicht ook niet erg voor de hand liggend, maar ik heb geregeld speelgoed gedoneerd aan de opvang van onze kinderen. Spellen bijvoorbeeld waar ons zoontje te oud voor is (of gewoon niet leuk vond) of ander speelgoed dat er nog als nieuw uit zag, maar gewoonweg niet meer mee gespeeld werd. Boeken kunnen ook vaak nog een ronde mee. Zo komt het speelgoed op een bekende plek terecht!

Sinterklaas goede doelen

Er zijn specifieke goede doelen die rond de feestdagen in actie komen. Dit jaar was er bijvoorbeeld de actie van PostNL in samenwerking met de Stichting Jarige Job. Laten we hopen dat die actie in 2020 wordt voortgezet! Maar er is ook een landelijke Sinterklaasbank, Sintvoorieder1en Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Waar kan ik speelgoed doneren? Op heel veel plekken dus! Je kunt het bijvoorbeeld ook op een Weggeefhoek op Facebook zetten of aan een AZC in jouw regio doneren!

Geven jullie wel eens speelgoed weg? En zo ja, waar?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 36 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (5) en Jasmijn (3).

2 comments

  1. Hallo
    Heel fijn want er zijn aan het opruimen en het liefst geef ik het speelgoed aan kinderen
    die het kunnen gebruiken omdat ze hetzelf niet hebben.
    Nu heb ik nog een paar dingen, die ik wil doneren.
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.