Buitenspeelgoed

Waar moet je op letten met het kopen van buitenspeelgoed?

Waar moet je op letten met het kopen van buitenspeelgoed? 23 maart 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Steeds minder kinderen spelen tegenwoordig buiten, wat zeker geen gezonde ontwikkeling is voor de samenleving. Daarom is het zaak om zo veel mogelijk eraan te doen om je kinderen in de buitenlucht te krijgen. Dit kan door middel van het plaatsen van buitenspeelgoed zoals een speelhuisje eenvoudig worden gedaan. Echter dien je wel op enkele zaken te letten wanneer je buitenspeelgoed wil kopen. In deze blog leer je meer over wat deze factoren precies zijn, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

De kwaliteit

In de eerste plaats dien je op de kwaliteit van het buitenspeelgoed te letten. Wanneer buitenspeelgoed van een lage kwaliteit is, zal je kind minder hiervan kunnen genieten. Bovendien zal het buitenspeelgoed ook sneller kapotgaan, waardoor je hier niet zoveel aan hebt. Met buitenspeelgoed van een hoge kwaliteit heb je echter geen last van dit soort problemen. Het speelgoed blijft jarenlang mooi en functioneel, terwijl het ook extra plezier aan je kinderen kan geven en ze daardoor aanspoort om vaker in de buitenlucht te spelen.

De veiligheid

Ten tweede is het van groot belang om op de veiligheid van het buitenspeelgoed te letten. Het is namelijk belangrijk dat je kinderen zichzelf geen schade toebrengen wanneer ze met het speelgoed spelen. Daarom moet je er voor zorgen dat het buitenspeelgoed voorzien is van alle veiligheidsmaatregelen en voldoet aan de gestelde normen. Zo voorkom je ongelukken bij jouw kinderen.

De grootte

Verder  is het belangrijk om op de grootte van het buitenspeelgoed te letten. Het speelgoed moet namelijk niet te groot zijn voor jouw tuin. Als het buitenspeelgoed te groot is, kan dit leiden tot een gebrek aan ruimte in de tuin. Aan de andere kant wil je ook niet dat het speelgoed te klein is, zodat je kinderen hier geen plezier aan kunnen beleven. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat je een goede schatting maakt van de ruimte die je hebt en ervoor zorgen dat je het buitenspeelgoed hiernaar kunt afstemmen.

De prijs

Tot slot is het ook zaak om op de prijs van het buitenspeelgoed te letten. Je wilt immers niet te veel geld uitgeven aan buitenspeelgoed voor je kinderen. Zorg er daarom voor dat je buitenspeelgoed zoekt van een goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je kinderen optimaal kunnen genieten van het buitenspeelgoed, zonder dat je daar veel geld aan kwijt bent.


Al met al heb je in deze blog veel geleerd over de factoren waar je op moet letten om het beste buitenspeelgoed voor je kind aan te schaffen. Wanneer je dus in de nabije toekomst gaat shoppen voor buitenspeelgoed om je kinderen vaker buiten te laten spelen, is het aan te raden om de adviezen hier over te nemen.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.