Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Wat hoort erbij, Nijntje? | Review

Wat hoort erbij, Nijntje? | Review 25 mei 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Wat hoort erbij, nijntje

Heb je kinderen in huis die gek zijn op Nijntje? Dan is het nieuwe boek ‘Wat hoort erbij, Nijntje?’ vast iets voor jullie. Dit boek is extra leuk doordat het een draaischijf heeft en er verschillende thema’s aan bod komen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder, we vertellen je alles over het boek en gastblogger Iris deelt haar ervaring!

Over Nijntje en Dick Bruna

Zegt de naam Nijntje je niks, dan herken je ongetwijfeld de naam Dick Bruna! Dick Bruna (1927-2017) is een Nederlandse kunstenaar die wereldwijd bekend is. En zijn bekendheid heeft hij vooral te danken aan Nijntje. In 1940 begon Dick Bruna met illustreren, van Eegje Efel en Betje Big tot Nijntje! Wist je dat Nijntje inmiddels zelfs een museum heeft? Dat is hoe groot en favoriet Nijntje nog steeds is! Daarom vertellen we je alles over het nieuwste draaiboek.

Wat hoort erbij, nijntje?

Het boek ‘Wat hoort erbij, nijntje?‘ is een stevig kartonboek waarmee kinderen spelenderwijs leren welke voorwerpen bij elkaar horen. Wat zie je bij Nijntje op school? Welke sport beoefenen Boris en Barbara? Draai aan de draaischijf om het antwoord te vinden op deze vragen. Het boekje is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar en bevat de volgende thema’s: eten en drinken, nijntjes huis, muziek, sport, vakantie en school.

wat hoort erbij nijntje

Onze ervaring met het boekje

Wij kregen de mogelijkheid om het boekje te reviewen! En dat zag gastblogger Iris wel zitten. Samen met haar zoontje Twan (1,5 jaar) gingen zij aan de slag met het Nijntje boek met draaischijf. Iris vertelt hierover het volgende:

Wat hoort erbij, nijntje? is de naam van het nieuwe stevige kartonboek. In dit boek zit een draaischijf verwerkt zodat je het juiste plaatje bij de pagina kan zoeken. Op deze manier leer je welke voorwerpen bij elkaar horen. Elke pagina heeft een verschillend thema; eten en drinken, nijntjes huis, muziek, sport, vakantie en school.

Wat hoort erbij

In deze 6 gekleurde pagina’s komen niet alleen Nijntje maar ook haar vriendin Nina en Boris beer en Barbara voor. Ondanks dat mijn zoontje Twan (1,5) nog net wat te jong is om de juiste items van de schijf bij de pagina te vinden, is dit al wel een hele leuke oefening om woordjes te leren.

Nijntje

De vrolijke tekeningen trekken absoluut de aandacht en nodigen uit om er mee te spelen. Regelmatig komt Twan met het boek ‘Wat hoort erbij, nijntje?‘ aan lopen om deze samen te lezen. Dit is absoluut aanrader, het is een vrolijk maar ook educatief leesboek voor jonge kinderen.

Ook leuk om te lezen: Review | tiptoi Starterset De avonturen van nijntje

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.