Boeken, School en Vrije tijd Winacties

WINNEN! Sinterklaasboeken van Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard

WINNEN! Sinterklaasboeken van Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard 21 november 20219 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Sinterklaasboeken

De gezellige Sinterklaastijd is aangebroken. Om dat te vieren hebben we vandaag een toffe winactie voor jullie. We mogen namelijk maar liefst vier (!) mensen blij maken met drie Sinterklaasboeken. Het gaat om de boeken van Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard.

Sinterklaasboeken

Het is alweer de 18e editie van de Nationale Sinterklaasboeken. De sinterklaasboekenreeks verschijnt dit jaar, in opdracht van Unilever, bij de supermarkten PLUS, Deen, Hoogvliet, Jan Linders & Poiesz. Marieke Elsinga, iedere ochtend te horen bij het radiostation QMusic, en als presentatrice bij RTL Boulevard te zien, is enthousiast over haar deelname. ‘Normaal kruip ik niet snel in de pen. Ik ben eigenlijk niet zo van het schrijven,’ laat Marieke weten. ‘Maar een eigen kinderboek bedenken en realiseren is toch wel een bucketlist -dingetje. Ik heb daarom ook direct ja gezegd.’ Het sinterklaasboek van Marieke Elsinga, die haar liefde voor katten nooit verbergt, heeft haar boek Pietenpoezen genoemd. De hoofdpersoon in dit verhaal is de eenzame zwerfkat Kiki, ook de naam van haar eigen kat. Kiki ontdekt bij toeval het huis van Sinterklaas.

Waylon

Het schrijven zelf is Waylon niet vreemd. De zanger heeft tientallen schrijfsessies achter de rug. Maar dan ging het altijd om zijn liedjes. ‘Of het nu het schrijven van liedjes is, een gedicht of een boek; in alles is creativiteit belangrijk,’ zegt Waylon. ‘Normaal kan ik een verhaal zingend vertellen, maar een verhaal schrijven vind ik net zo leuk. Helemaal omdat ik thuis de perfecte doelgroep heb zitten, namelijk mijn dochter Teddie.’ Het sinterklaasboek van Waylon heeft als titel Sint en de magische noot. Hoofdpersoon Johan is anders dan andere jongens. Hij ziet de wereld in muzieknoten. Maar dan komt die donkere nacht van 4 december. Verdwijnt de muziek uit zijn leven? En welke rol speelt Sinterklaas? Het is een sprookjesachtig verhaal over bang zijn en hoe verbeeldingskracht en muziek dan kunnen helpen. De Engelse illustrator Lee Hodges heeft de tekeningen gemaakt. Hij laat zich inspireren door de kleuren van latino-culturen, de chaos van street art en de ritmes van muziek. Lee werkt mee aan festivals voor klanten als Womad, the Lincoln Centre New York en het Cheltenham Jazz Festival. Tevens heeft hij diverse albumhoezen ontworpen.

Carlo Boszhard

En dan is er natuurlijk nog het Sinterklaasboek van Tv-bekendheid Carlo Boszhard. Zijn boek heet Een brief aan Sinterklaas. Het verhaal gaat over een hondje dat in een asiel zit. “Het is een boek dat je én kunt voorlezen én door oudere kinderen zelf kunt laten lezen”, zegt Boszhard. “Ik ben er trots op dat ik het schrijven van een kinderboek aan mijn cv kan toevoegen.”

Win een set met alle drie de boeken!

Leuk nieuws! We mogen namelijk vier van jullie blij maken met het een boekenpakket. En daarin zitten alle drie de Sinterklaasboeken! Kans maken op deze set is heel eenvoudig, je hoeft enkel de onderstaande stappen te doorlopen:

– Like de Facebookpagina van Alles Over Speelgoed en like het bericht van deze winactie.
– Reageer onder het Facebookbericht dat je graag kans maakt op de prijs en vertel voor wie je het pakket wilt winnen!

Extra kans maken?
– Deel het bericht op Facebook
– Volg ons op Instagram
– Volg ons op Twitter
– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De winnaar wordt op zaterdag 27 november 2021 bekendgemaakt.

Meer Sinterklaas? Lees hier meer over het boek Sinterklaas ABC

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

9 comments

 1. Hier ieder jaar weer druk aan het sparen. Wat zou het geweldig zijn om ze in 1x te kunnen krijgen, want dit is namelijk een geweldige winactie voor zowel hier thuis en op mijn school!!! 😍Fingers crossed 🍀

  1. Allerlei verschillende leuke toffe zaken
   Die voor ons hele mooie wedstrijden maken
   Dus ga ik nu maar meteen voor een prijsje gaan
   Wie weet kan ik er ééntje aan de haak slaan.

 2. Als juf en moeder komen deze boeken altijd van pas, dus ik doe graag mee. Ik ben erg benieuwd, zeker naar het boek van Waylon.

  1. Wauw wat een super leuke winactie ! Ik doe heel graag mee voor mijn kleine Alisha , het is haar eerste sinterklaas dit jaar .

 3. Oh die boeken lijken me nu echt super leuk zeg voor mijn dochters Milou en Tess ! Ik heb dus dolgraag een reactie achter gelaten op facebook. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.