999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Wizard – Het Dobbelspel | Voorspel de worpen!

Wizard – Het Dobbelspel | Voorspel de worpen! 19 februari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Wizard - Het Dobbelspel

Wellicht ken je al het kaartspel Wizard. Dat is al een echte klassieker, maar er is nu ook Wizard – Het Dobbelspel. Hierbij draait alles om het voorspellen van worpen! Wij mochten het testen en vandaag vertellen we je er alles over.

Inhoud van de doos

10 toverkaarten
7 wizard dobbelstenen
1 zienerkaart
1 voorspellingsblok
de spelregels

Wizard - Het Dobbelspel

Wizard – Het Dobbelspel

Bij Wizard – Het Dobbelspel van 999 Games draait alles zoals gezegd om het voorspellen van de uitkomsten van de worpen met de dobbelstenen. Er zijn in totaal 7 dobbelstenen. Er zijn vier gekleurde symbolen: geel, rood, blauw en groen. Ook hebben de dobbelstenen een Wizard en een Nar als kant.

Wizard - Het Dobbelspel

Iedere speler krijg een eigen scorekaartje om zijn of haar voorspellingen op te doen. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en een potje duurt ongeveer 20 minuten. Er zijn verschillende versies die kunt spelen om het jezelf zo lastig of makkelijk te maken als je zelf wilt.

In iedere ronde is er een ziener. De ziener mag als eerste aangeven welke van de vier gekleurde symbolen hij wil voorspellen. Geef dat aan op jouw scorekaart. Denk je bijvoorbeeld dat er vier keer groen uitkomt? Dan maak je een cirkel in dat vakje. Daarna mogen de andere spelers voorspellen. Deze voorspelling mag niet hetzelfde zijn als die van de ziener of van elkaar. Heeft iedereen voorspeld? Dan kiest de ziener een kleur welke de Wizard-dobbelstenen aannemen.

Wizard - Het Dobbelspel

In totaal mag de ziener drie keer gooien. Als een soort Yahtzee mag hij stenen bewaren en sommige opnieuw werpen. Komt je voorspelling uit, dan scoor je punten. Heb je het mis, dan krijg je minpunten. Stel jij voorspeelde drie blauwe stenen en het werden er vier, dan schrijf je 1 op in jouw cirkel.

Wizard - Het Dobbelspel

Er zijn ook narren die je kunnen redden als jouw voorspelling niet uit is gekomen. Bovenaan je scoreblokje zie je grijze vakjes voor de narren. Zijn er twee narren gegooid? Dan mag je het vakje bij ‘x2’ aankruisen en dan in de cirkel van jouw voorspelling een 0 zetten. Zo kun je een slechte voorspelling een beetje wegwerken, anders heb je veel minpunten. Komt jouw voorspelling helemaal uit? Dan zet je een kruisje in de cirkel. Heeft iemand 9 kruisjes? Dan is het spel klaar en worden de punten geteld.

Gevorderde magiërs kunnen in Wizard – Het Dobbelspel toverkaarten inzetten die iedere ronde de spelregels veranderen, voor nog meer uitdaging. Hierbij speel je tot uiteindelijk 12 kruisjes.

Wat vonden wij van het spel?

Bij Wizard – Het Dobbelspel draait een heleboel om geluk. Het is een beetje gokken. Desondanks komt er ook een portie tactiek bij kijken, omdat je als ziener kunt bepalen welke kleur je de Wizard-dobbelstenen geeft. Ook als je niet de ziener bent, kun je tactisch zijn door bijvoorbeeld dezelfde kleur als de ziener te kijken. Gaat de ziener bijvoorbeeld voor 5 keer groen? Dan zou jij 4 keer groen kunnen kiezen.

Wij zijn sowieso gek op snelle dobbelspellen en dit is een erg leuke aanvulling daarop! Het is echt weer anders dan andere dobbelspellen. Voor een prijs van 12,99 is Wizard – Het Dobbelspel bovendien ook erg betaalbaar.

Gek op dobbelspellen? Lees hier onze top 5 van de allerleukste!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.