Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Zigzag muziek | Een zoekboek vol plaatjes

Zigzag muziek | Een zoekboek vol plaatjes 7 februari 2023Leave a comment

Zoals ik in een eerdere blog al vertelde, is Lynn (17 mnd) gek op lezen. Het maakt niet uit wat voor boekje het is, ze wil dat we het voorlezen. Ook boeken met minder of geen tekst. Het Zigzag muziek boek is een zoekboek en heeft dus heel veel plaatjes, maar is niet echt een voorleesboek. Voor Lynn maakt dit niets uit, ze vindt het maar wat interessant. In dit blog vertel ik je wat wij van dit zoekboek vinden.

Zigzag muziek

Het Zigzag muziek boek is een zoekboek dat je helemaal uit kunt klappen. Hij is dan totaal zo’n 1,5 meter lang! Aan de ene kant zie je alleen maar plaatjes van dieren en muziekinstrumenten en aan de andere kant verschillende muziekstijlen. Per stijl staat uitgelegd wat voor soort muziek dit is en welke instrumenten erbij horen. Het is de bedoeling dat je per muziekstijl de instrumenten vindt die erbij horen. De dieren hebben de instrumenten vast en die moet je zien te vinden. Dit is nog vrij moeilijk voor Lynn, dus ik laat haar bijvoorbeeld naar de leeuw of de hond zoeken. Dit zijn dieren die ze al vaak heeft gezien en dus herkent. Vaak pikt ze de leeuw en de hond er zo uit. Dit vind ik best knap, want er gebeurt heel veel in het boek. Er staan veel dieren met van alles erbij afgebeeld. Het is dus behoorlijk druk voor het oog.

Leerzaam boek

Instrumenten kent ze nog niet, maar dit is wel een mooi boek om dit te leren. En ook goed voor mezelf, want ik ken ook niet alle instrumenten bij naam, haha.

Wat ik leuk vind, is dat het een heel groot boek is. Wanneer je het helemaal uitgeklapt hebt, heeft het zes pagina’s naast elkaar. Even ermee zitten is daardoor lastig. Je moet wel echt de ruimte hebben. Maar je kunt het boek ook gedeeltelijk openklappen, waardoor je twee of drie pagina’s tegelijk ziet. Dit is voor Lynn vaak wel genoeg, omdat het erg druk is met plaatjes. Wel heeft ze door dat het verder open kan, dus je ontkomt er bijna niet aan om het helemaal uit te klappen.

Ondanks dat het boek geen tekst heeft aan de plaatjes kant en dus lastig is om voor te lezen, is het leuk om er zelf een verhaaltje bij te verzinnen en haar dingen te laten aanwijzen. Het is een interactief boek dat ik erg leuk vind voor overdag op de bank. Ze pakt het bijna dagelijks op en komt ermee aanlopen.

Dit boek zal nog een lange tijd leuk blijven verwacht ik, omdat ze steeds meer gaat herkennen en kan aanwijzen. Het boek is daardoor ook voor basisschoolkinderen leuk, denk ik. Ik zie zelf ook steeds weer nieuwe dingen en het blijft een uitdaging om de dieren met de instrumenten te vinden. Voor Lynn valt er in ieder geval nog veel te ontdekken de komende tijd.

Eerder reviewden wij het ZigZag dinonaurussen boek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.