Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Zooloretto van White Goblin Games

Review | Zooloretto van White Goblin Games 12 juli 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 36 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (5) en Jasmijn (3).

Zooloretto

Wij hebben een nieuw favoriet spel! En het heet Zooloretto. Dit is een spel van White Goblin Games, dat onder meer bekend is van Träxx en Rovers van de Noordzee. En oh, wat is Zooloretto leuk!

Zooloretto

In Zooloretto is iedere speler directeur van zijn of haar eigen dierentuin. Jouw doel is om zoveel mogelijk punten te halen met deze dierentuin. Elke speler heeft een bepaald aantal verblijven en kan een uitbreiding erbij kopen in de loop van het spel. Daarnaast kun je winkels kopen voor jouw dierentuin.

Iedere speler begint het spel met twee munten (de grijze rondjes die je op de foto ziet). In het midden van de tafel liggen vrachtwagens (de bruine plankjes). Wij speelden het spel met z’n drieën en hadden drie vrachtwagens in het midden liggen. Iedere beurt mogen spelers een actie uitvoeren. Je kunt een dier van de dierenstapel trekken, een uitbreiding kopen, een dierensoort wisselen enzovoort. De dieren leg je op de vrachtwagens in het midden. Uiteindelijk moet elke speler in een ronde een vrachtwagen pakken met dieren. En die dieren moet je kwijt in jouw dierentuin. Het liefste in de verblijven, maar heb je geen plek voor een dier dan komt ‘ie in de schuur (het gebouw met het rode dak).

Je mag niet twee verschillende diersoorten in één verblijf laten wonen. Heb je een mannetje en een vrouwtje van een diersoort in hetzelfde verblijf? Dan krijgen ze een baby en krijg je dus zomaar een gratis dier erbij. Ook kun je dieren kopen uit de schuur van een tegenstander of bijvoorbeeld een diersoort wisselen.

Heb je jouw verblijf helemaal vol? Daar krijg je munten en punten voor. Ook voor de winkels krijg je punten. Zit jouw schuur vol met dieren? Daar krijg je minpunten voor.

En zo simpel is Zooloretto eigenlijk! Makkelijk uitgelegd, maar er komt nog flink wat denkwerk bij kijken. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je een vrachtwagen pakt voor in jouw dierentuin. Wacht je af of pak je vrij snel een vrachtwagen? Jouw tegenstander kan er natuurlijk vandoor gaan met de vrachtwagen die jij op het oog had. Ook kun je jouw tegenstander proberen dwars te bomen door dieren die hij niet nodig heeft op een vrachtwagen te zetten met dieren die hij graag wil. Houd je tegenstanders in de gaten en kijk welke diersoorten zij verzamelen. Stem hierop af welke diersoorten jij verzamelt.

Ons oordeel

We hebben het natuurlijk al verklapt, maar wij vinden Zooloretto echt fantastisch. We kregen een editie waar ook al mini-uitbreidingen bij zitten, maar die hebben we nog niet eens gespeeld. Het spel zelf is al zo leuk dat we ons daarmee nog steeds uitstekend vermaken. Het spel is vrij simpel uitgelegd. Het speelt lekker snel. Maar zoals gezegd komt er nog wel behoorlijk wat tactiek bij kijken.

Zooloretto

Wij zijn dus heel erg enthousiast. Het is een prachtig vormgegeven spel en het verveelt zeker niet snel. Een erg leuk en vlot spel!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 36 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (5) en Jasmijn (3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.