Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Exit – In de ban van de ring: schaduwen boven Midden-Aarde | Review

Exit – In de ban van de ring: schaduwen boven Midden-Aarde | Review 11 januari 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Exit - In de ban van de ring schaduwen boven Midden-Aarde

Heb je geen tijd (of geld) om naar een echte Escape Room te gaan? Dan haal je er gewoon één in huis! Want wist je dat er ontzettend veel Escape Room spellen zijn die je heel eenvoudig thuis kunt spelen? Wij kregen Exit – In de ban van de ring: schaduwen boven Midden-Aarde thuisgestuurd en vertellen jullie er alles over. Of tja, natuurlijk niet echt alles, want de puzzels oplossen mag je zelf doen!

Exit, de Escape Room spellen

Wat is het idee achter een Escape Room spel in een klein doosje? Het lijkt natuurlijk niet op een echte fysieke kamer waar je uit moet ontsnappen. Maar het idee is hetzelfde, puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Precies zoals in de video hieronder beschreven:

In de ban van de ring: schaduwen boven Midden-Aarde

Al eerder schreven we over één van de Exit spellen: De dode in de Oriënt Express. Absoluut ook een aanrader, maar een spel met een algemeen thema. Bij dit spel herken je het misschien wel, in de ban van de ring heeft alles te maken met Lord Of The Rings! Gandalf heeft namelijk jouw hup nodig om tijd te winnen voor Frodo. Frodo moet de ring naar de Doemberg diep in het duistere land Mordor brengen. En dit is een avontuur vol gevaar. Elk raadsel dat je oplost vertelt het verhaal verder. Exit: Schaduwen boven Midden-Aarde is gebaseerd op In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien

De inhoud

Exit, In de ban van de ring: schaduwen boven Midden-Aarde bevat net als de andere spellen een aantal spelonderdelen. Begin altijd met de spelregels, vervolgens wijst het spel zich zelf. In dit geval krijg je een verhaal, de bekende decoder, speelkaarten (zitten ook hint kaarten tussen) en de overige spelonderdelen.

De inhoud

Mijn oordeel

Waar ik een Escape Room altijd met meerdere spelers speel vind ik dit soort spellen ook heel leuk om alleen te spelen. Dus ook in dit geval ging ik alleen aan de slag. Na het lezen van de handleiding wijst het spel zich vanzelf. Al snel heb je de juiste kaarten en onderdelen klaar liggen om te gaan puzzelen.

En dat is ontzettend leuk! Deze variant heeft een moeilijkheidsgraad van twee sterren, wat op zich niet heel hoog is. Toch kon ik sommige spelonderdelen niet zonder hints oplossen. En zaten er echt wel moeilijke uitdagingen tussen. Maar dat maakt niet uit, want als je eenmaal in het verhaal zit dan wil je ook het spel helemaal uitspelen. En dat is uiteindelijk gelukt! Overigens niet binnen 60 minuten, maar dat hoeft niemand te weten, toch?

Exit - In de ban van de ring schaduwen boven Midden-Aarde

Als je gek bent op Escape Rooms dan raad ik Exit, In de ban van de ring: schaduwen boven Midden-Aarde zeker aan. Alleen leuk om te spelen, maar met meerdere spelers denk ik toch nog leuker!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.