Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Het heerlijke herfstboek | Review

Het heerlijke herfstboek | Review 18 september 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Het heerlijke herfstboek 5

Heb je net als ik kinderen in verschillende leeftijden of kun je niet kiezen tussen alle prentenboeken die er verkrijgbaar zijn? Dan heb ik een goede tip voor je: Het heerlijke herfstboek. Dit is een voorleesbundel vol met allerlei soorten verhalen. Voor elk wat wils dus!

Het heerlijke herfstboek

In deze dikke voorleesbundel lees je de allerlei voorleesverhalen over de herfst. Er staan verschillende verhalen in van maar liefst 20 verschillende auteurs. Daaronder grote namen zoals Carry Slee en Marianne Busser & Ron Schröder. Er zin overigens meerdere van deze seizoensbundels beschikbaar. Zo is er ook Het zonnige zomerboek en Het wonderlijke Winterboek. De verhalen zijn voor verschillende leeftijden en hebben verschillende stijlen. Zo vertelt een verhaal hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat niet wil dat de dagen korter worden, over bladermonster Bob, over Hond en Kat die dierendag vieren, over Zwier de Zevenslaper die geen zin heeft in zijn winterslaap en over Rani die nergens bang voor is… of toch?

Het heerlijke herfstboek heeft verhalen van:

Annemarie Bon, Marianne Busser & Ron Schröder, Ruby Coene, Pieter Feller, Marjet Huiberts, Barbara Jurgens, Marloes Kemming, Hanna Kraan, Rindert Kromhout, Sjoerd Kuyper, Lucas van de Meerendonk, Elisabeth Mollema, Mirjam Oldenhave, Nienke Peeters, Cora Sakalli, Pamela Sharon, Manon Sikkel, Carry Slee en Marieke Smithuis.

En illustraties van:

Marieke ten Berge, Linda van den Berg, Marie-José Bremer, Bonbiibiii, Stefan Yamá Cab, Sarah van Dongen, Floor de Goede, Annemarie van Haeringen, ivan & ilia, Hanneke de Jager, Gertie Jaquet, Eefje Kuijl, Michelle Leuveld, Mayon Middeljans, Nedda Nagel, Georgien Overwater, Annet Schaap, Kristel Steenbergen, Natascha Stenvert, Marije Tolman, Marijn van der Wateren en Barbara de Wolf.

Het heerlijke herfstboek 5

Wat vonden wij van het boek?

Onze kinderen zijn 6 en 4 jaar en soms wordt er voor het slapengaan gesteggeld over welk boek ik voor moet lezen. Maar we hebben de oplossing; Het heerlijke herfstboek heeft voor elk wat wils. Zo staat er een versje in, maar ook een langer wat moeilijker verhaal. Ideaal dus voor elke leeftijd. Het boek heeft een harde kaft en ziet er schitterend uit. Een echte aanwinst voor in elke boekenkast. Onze kinderen vinden het erg leuk om samen doorheen te bladeren en een verhaaltje uit te kiezen. Ook kan Spencer (6) sommige verhalen al zelf lezen. De illustraties zijn ook erg mooi!

Meer lezen van Marianne Busser & Ron Schröder? Lees hier onze review van Mag ik van jou een kusje?

Het heerlijke herfstboek 5

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.