Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Het nieuwe kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!

Het nieuwe kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO! 6 mei 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!

Een kinderboek geschreven door held André Kuipers. Dat kan natuurlijk niet misgaan! Onlangs verscheen 3, 2, 1, GO!. Een spannend verhaal van astronaut André Kuipers. Wij kregen het boek thuisgestuurd en vandaag lees je onze bevindingen!

3, 2, 1, GO!

André Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde en werkte 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Ik kan me niemand bedenken die beter geschikt is om een kinderboek te schrijven over de kinderdroom om astronaut te worden dan hij! 3, 2, 1, GO! draait om André. Hij krijgt een brief dat hij naar de astronautenschool mag van de Kids Space Agency. Daar moet hij zijn diploma behalen. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar! Er is ook concurrentie van andere kinderen. En hij moet van alles leren! Hoe ga je bijvoorbeeld naar de wc in de ruimte als je in een raket zit? Dit boek is een combinatie van fictie én non-fictie. Je leert van alles en wordt meegesleept in het verhaal van André.

kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!

‘Als kind verslond ik de sciencefictionboekjes die ik kreeg van mijn oma. Spannende avonturen in het heelal stonden aan de basis van mijn ruimtevaartdroom. Op mijn beurt hoop ik met de boekenserie over De kleine astronauten heel veel kinderen te inspireren met wetenschap, techniek en de schoonheid van onze prachtig, unieke planeet.’ – André Kuipers

Wat vonden wij van het boek?

Ik heb het boek voorgelezen aan onze kinderen Spencer (6) en Jasmijn (4). Vooral Spencer is erg geïnteresseerd in de ruimte en stelt allerlei vragen waar ik het antwoord niet op heb. Als ik hem vraag wat hij later wil worden, is het antwoord dan ook ‘ik wil met robots werken in de ruimte’. Lekker ambitieus, haha! Maar al zijn vragen kan ik niet beantwoorden. Maar door dit leuke, educatieve boek leren we samen allerlei nieuwe dingen! Dat is sowieso al erg leuk. Wat ik ook tof vond, is dat het boek allerlei verschillende lettertypes heeft en het daardoor afwisselend is om te lezen. Spencer vond het boek helemaal het einde. Hij leefde heel erg mee met het verhaal van André en alle weetjes probeert hij te onthouden. Die krijg ik nu dan ook steeds te horen. Met daarachteraan “Wist je niet hè, mama?”. Nee, maar dankzij dit toffe boek heeft mama ook nog wat bijgeleerd!

André krijgt een speciale brief.
Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency.
Daar kun je leren hoe je astronaut wordt.
En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte!
Maar er is één voorwaarde.
Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen.
En er mogen maar twee kinderen mee…

Nog iets erg positiefs aan dit boek overigens; het wordt verkocht voor slechts 11,99. Een erg schappelijke prijs voor zo’n tof en leerzaam kinderboek! 3, 2, 1, GO! is dan ook een aanrader!

kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!
kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!

Meer leren en spelen tegelijk? Met BBC Earth Animals leer je meer over de aarde!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.