Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen 29 mei 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen. Dat is het nieuwste boek van de internationaal bekende illustrator Tom Schamp. Het is een schitterend, kleurrijk kijk- en zoekboek. En sja. de titel zegt natuurlijk alles. In dit boek lees je werkelijk van alles over allerlei soorten voertuigen. Wij kregen het toegestuurd en vandaag lees je wat onze kids ervan vonden!

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen is een groot boek dat uiteraard helemaal draait om voertuigen. Maar niet alleen de voertuigen die we nu kennen, het boek duikt ook de geschiedenis in. Het begint in de oudheid en komt via het Paard van Troje en de Middeleeuwen steeds meer in de huidige tijd. En het eindigt – hoe kan het ook anders – met een blik op de toekomst. Toen ik voor het eerst de beschrijving las, was ik wel benieuwd hoe je zoveel informatie in een boek dat geschikt is voor (jonge) kinderen giet. Maar ik moet zeggen, het boek stelt niet teleur.

Het boek zit vol grappige weetjes. Zo leer je bijvoorbeeld wanneer de eerste stoommetro in Londen reed. En wist je dat de allereerste auto helemaal geen stuur had? En waarom heeft een racewagen eigenlijk spoilers. Iedere bladzijde is druk en zit vol met allerlei weetjes, feitjes en illustraties. Tussen dat allemaal kun je ook nog zoeken naar enkele personages, zoals De-geheel-ter-zijderupsen (briljante naam!) en Otto en Brutus.

Wat vinden wij van het boek?

Ons zoontje Spencer (7) doet de hele dag het liefst niets anders dan lezen, dus de (strip)boeken zijn hier thuis niet aan te slepen. Hij is ook erg leergierig en stelt me elke dag allerlei vragen. Dit boek is dus perfect voor hem. Hij leert er van alles en het ziet er mooi en kleurrijk uit. Het nodigt echt uit om het boek te pakken. En hij pikt er van alles van op. Zo weet hij nu wat een spookrijder is en vanochtend heeft hij me nog de betekenis van het woord cargo uitgelegd. Geregeld als we nu in de auto zitten krijg ik een geschiedenisles. Erg leuk!

Al met al is Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen een schitterend boek, dat veel kinderen zal aanspreken. Het zit propvol allerlei feitjes en grappige dingetjes, waardoor kinderen steeds weer iets nieuws zullen ontdekken als ze het pakken. Een aanrader!

Meer lezen? Lees hier meer over Het ultra coole Meester Jesper boek.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.