Baby en Peuter Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Houten speelgoed is niet alleen leuker, het gaat ook langer mee

Houten speelgoed is niet alleen leuker, het gaat ook langer mee 1 augustus 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Houten speelgoed is niet alleen leuker, het gaat ook langer mee

Houten speelgoed momenteel ontzettend populair. Hout doet het niet alleen goed als speelgoed, maar je ziet het ook veel in het interieur als eyecatcher. Daarnaast is houten speelgoed ook ontzettend duurzaam en het heeft een warme uitstraling. De redenen waarom je moet kiezen voor houten speelgoed, vertel ik je in dit artikel.

Hout is onwijs duurzaam

Speelgoed kan soms flinke klappen krijgen. Je kind gooit en speelt er namelijk mee. Dan wil je natuurlijk dat het speelgoed zo lang mogelijk meegaat. In vergelijking met plastic gaat hout minder snel kapot. Om nog maar te zwijgen over elektronisch speelgoed. Eén van de voordelen van houten speelgoed is dat het goed tegen een stootje kan en zelfs van generatie tot generatie doorgegeven kan worden.

Houten speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud

Houten speelgoed is goed voor de fantasie

Je leest het goed; speelgoed stimuleert de fantasie van je kind. Doordat houten speelgoed vergeleken met plastic geen extra felle kleuren, licht en geluid heeft raakt je kind minder snel uitgekeken. Houten speelgoed stimuleert daarnaast de fantasie, de creativiteit en daagt kinderen uit om elke keer iets nieuws te bouwen. Denk hierbij aan houten blokken. De ene dag bouwt je kleintje een huis en de andere dag is het een houten treinbaan. Kinderen kunnen met houten speelgoed hun fantasie de vrije loop laten en zelf fantaseren wat ze met de blokjes kunnen maken.

Het is tijdloos

Houten speelgoed is zo ontworpen dat het over tientallen jaren nog steeds leuk is om mee te spelen. Dit komt doordat houten speelgoed veel eenvoudiger is en beter inspeelt op de fantasie van kleintjes vergeleken plastic speelgoed. Tijdloos houten speelgoed ziet niet uit als gewoon speelgoed dat overal in huis rondslingert. Het ziet er vaak veel mooier uit dan kunststof speelgoed en het geeft ook meerwaarde aan je interieur. Pak dus gerust uit met tijdloze houten speelgoed!

Houten speelgoed is ecologisch én veilig

Een van de belangrijkste redenen waarom je moet kiezen voor houten speelgoed is omdat het ecologisch en veilig is. Houten speelgoed bestaat namelijk uit hout, lijm en in sommige gevallen schroeven en verf. Dit zijn onderdelen die 100% afbreekbaar zijn en in veel gevallen niet heel vervuilend. Daarnaast is hout moeilijk kapot te krijgen met kinderhandjes, waardoor je jouw kleintje met een gerust hart kunt laten spelen.

Mölkky

Het stimuleert de motoriek

Naast alle feitelijke en duurzame voordelen, stimuleert houten speelgoed de motoriek. Dit komt omdat houten speelgoed in verschillende vormen en formaten verkrijgbaar is. Hierdoor wordt je kleintje uitgedaagd om het speelgoed op verschillende manieren vast te pakken en elke dag op een andere manier iets in elkaar te zetten. Baby’s kunnen met grotere blokken aan de gang gaan, terwijl kleuters houten kralen rijgen. Voor iedere leeftijd dus wat wils!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.